A magyarok többsége utálja, a briteké hasznosnak tartja a bevándorlást

A legfrissebb nemzetközi felmérés szerint a britek relatív többsége most már úgy gondolja, hogy a bevándorlás kedvező hatásokat gyakorol hazájára - írja az MTI.
Szabó Dániel, 2019. március 4. hétfő, 12:50
Fotó: Shutterstock

A BBC brit közszolgálati médiatársaság megbízásából készült, hétfőn bemutatott vizsgálat kimutatta, hogy Európán belül az olasz, a magyar és a francia közvélemény ítéli meg a legkedvezőtlenebbül a bevándorlást.

Az Ipsos MORI közvélemény-kutató csoport által 27 országban elvégzett vizsgálat szerint a britek 48 százalékának van pozitív véleménye bevándorlásról, és csak 26 százaléka tartja károsnak hazájára a bevándorlást.

Eszerint az elmúlt nem egészen egy évtizedben jelentős fordulat ment végbe a brit közvéleményben, mivel a 2011-ben elvégzett hasonló felmérésben a britek 64 százaléka viszonyult negatívan a bevándorláshoz, és csak 19 százaléknak volt kedvező véleménye.

Olaszországban jelenleg 55 százalék, Magyarországon 54 százalék, Franciaországban 53 százalék gondolja úgy, hogy hazájára kedvezőtlen hatást gyakorol a bevándorlás.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Der_Zahnarzt, 2019.03.04 13:05

"A legfrissebb nemzetközi felmérés szerint a britek relatív többsége a bennmaradásra szavazna" - 2016

"A legfrissebb nemzetközi felmérés szerint a britek relatív többsége második népszavazást akar a brexitről" - 2017, 2018

"A legfrissebb nemzetközi felmérés szerint a britek relatív többsége még több bevándorlót akar" - 2019


Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html