Sokkoló kijelentést tett a lengyel elnök

Sokkolta a katowicei nemzetközi klímakonferencia résztvevőit Andzej Duda lengyel államfő azzal a kijelentésével, hogy a szén felhasználása nem ellentétes a klímavédelemmel.
Barabás Júlia, 2018. december 9. vasárnap, 07:20
Fotó: MTI/EPA

Sokkolta a Katowicében folyó COP24 nemzetközi klímakonferencia résztvevőit Andrzej Duda lengyel államfő - tudósított a gazeta.pl. Az elnököt óvatos, diplomatikus politikusnak ismerik, ám megnyitó beszédében és sajtótájékoztatóján megdöbbentő mondatokkal támadta le hallgatóságát.

Hangot adott annak a véleményének, miszerint "a szén használata nem áll ellentétben a klíma védelmével". Szerinte országában csökken a szén-dioxid-kibocsátás, ám az üvegház hatású gáz ellen inkább azzal akarnak harcolni, hogy növelik az erdőket, amelyek fái elnyelik a szén-dioxidot.

A Greenpeace képviselője, Anna Ogniewska úgy látja, hogy Duda nem feltétlenül volt tisztában azzal, kik előtt beszél. Az, hogy a szén elégetését és a klímavédelmet össze lehet egyeztetni, nem más, mint az átlagemberek kábítását szolgáló hazugság. Valójában a szén elégetését 2030-ig fel kellene adnia az emberiségnek.

Az erdőknek természetesen hatalmas szerepük van a klímavédelemben, de nem vagyunk abban a helyzetben, hogy ezeknek köszönhetően kiegyenlítsük a szénen alapuló energiatermelés káros hatásait - tette hozzá. A megoldást csak a megújuló energiára való áttérés jelentheti.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tlg01, 2018.12.09 09:13

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

megalodon, 2018.12.09 08:48

A valóság az, hogy tökmindegy, hogy mit csinálunk, túlléptük a kritikus pontot, innentől jön a nagy leolvadás.
5-6 millió éve volt ennyi a légköri co2 szint, csak éppenséggel 15 m.-el volt magasabb a tengerszint.

Azaz még az sem segítene, ha holnaptól az emberiség 0 CO2.-t bocsájtana ki.

Ráadásul jön még a nagy metánhidrát leolvadása a tengerek és a permafrost kiolvadása miatt azaz hamarosan rengeteg metán megy ki a levegőbe ami 40x erősebb üvegházhatású gáz mint a co2.

Vagyis hamarosan fele akkora területre kell az emberiségnel összezsúfolódnia.

Ha túl akarjuk érni akkor a fúziós energia és az atomenergia korlátlan mennyiségben kell, hogy a rendelkezésünkre álljon

Olcsóbb kell hogy legyen mint tüzet gyújtani !!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html