Az ipari park 115 hektáros területen épülne meg a tervek szerint két év alatt, 5 millió euró beruházás nyomán. Alin Tise, a Kolozs megyei önkormányzat elnöke közölte, hogy az ipari park teljes területének bérbeadására már jelentkeztek különböző vállalatok, jelezve, hogy van érdeklődés a beruházás iránt.

Az önkormányzati vezető szerint főleg azon vállalatok számára vonzó a hely, amelyek az észak-erdélyi autópálya mellett akarnak raktárhelyiséget vagy termelőegységet építeni.

Kolozs megyében, Kolozsvár vonzáskörzetében már három ipari park működik, amelyek összesen csaknem hatezer munkahelyet teremtettek, az ott tevékenykedő vállalatok több mint 300 millió eurót ruháztak be. A negyedik ipari park jelenleg Erdőfelek (Feleacu) község területén épül egy 85 hektáros telken.

Kolozs megye Románia egyik legdinamikusabban fejlődő térsége, a megyében a munkanélküliségi ráta 1,6 százalék az országos 4,6 százalékos rátához képest - írta az MTI. (Több pénz és ember a határon túli pénzek osztására - ezt a cikket olvasta?)

A kép forrása: Shutterstock.