Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Twitter felfüggesztette Donald Trump kimenő republikánus elnök saját Twitter oldalát, majd törölt több válaszul megjelent bejegyzést a Fehér Ház oldaláról, végül Trump kampányához létrehozott twitter account-ot is véglegesen bezárta - írja a Politico.

A cég közleménye szerint a Trump által kiadott üzenetek erőszakkeltésre alkalmasak, és ennek megfelelően ütköznek a vállalat előírásaival.

Hasonló döntést hozott hasonló megfontolásokból a Facebook, miközben a Google eltávolította az app store-ban a jobboldaliak körében népszerű Parler applikációt, lévén azon túl sok olyan beszélgetés zajlott, ami az "ország visszavételét" taglalta.

Trumpnak leginkább a Twitter fájhat, egész elnöksége alatt ott kommunikált híveivel és a világgal, gyakran konkrét politikai döntéseket is ott hozott nyilvánosságra anélkül, hogy azt egyeztette volna kormányával vagy kollégáival.

A Trumphoz közelállók a maguk Twitter oldalain felháborodtak a cég lépésén, orwelli húzásként emlegetve a döntést, amit a radikális baloldal kiszolgálása érdekében hozott meg a vállalat.

A nagy tech cégek úgy ítélik meg, hogy a szerdai trumpista roham a Capitolium ellen aminek végül öt halálos áldozata lett, nagyban annak köszönhető, hogy Trump lázító üzeneteket küldött szét a közösségi médiában.

A legutolsó fontosabb Twitter üzenete az volt, hogy nem megy el Joe Biden demokrata elnök beiktatására január 20-án.