Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A 200 fős listába egyébként rajta kívül 10 orosz került be. Ennél több milliárdossal csak az Egyesült Államok rendelkezik.

Uszmanov, akinek tavaly 1,3 milliárd dollárral nőtt a vagyona, vasércbányák, öntödék, telekommunikációs vállalatok tulajdonosa, de részesedése van a Facebookban és a Twitterben is. Övé a Metalloinvest és az egyik legnagyobb orosz internet vállalat, s mellesleg az Arsenal futball klub részvényeinek 29,11 százaléka. Tavaly ő lett az első orosz, aki bekerült a Bloomberg Markets magazin listáján a világ 50 legbefolyásosabb embere közé.

A nyolcvanas években egy időre börtönbe került Üzbegisztánban, de 2000-ben a legfelsőbb bíróság ártatlannak minősítette.

Tavaly Vlagyimir Putyin elnöktől az egyik legmagasabb orosz kitüntetésben részesült jótékonysági akciói elismeréseként, amelyekre 2012-ben 150 millió dollárt költött.

A világ egyik legdrágább szuperjachtjának tulajdonosa - 2012-ben vette 263 millió dollárért. A hajón úszómedence, helikopter-leszálló és 47 fős személyzet van, 20 vendéget fogadhat - és az édesanyja, Dilbar nevét viseli.