A Brexit ellenére kapaszkodik a német gazdaság

Kissé lelassult, de erős maradt augusztusban a német feldolgozóipar teljesítménye - mutatja a Markit piackutató intézet csütörtökön közzétett felmérése.
MTI, 2016. szeptember 1. csütörtök, 10:39
Fotó: Reuters

A Markit beszerzésimenedzser-indexe (BMI) 53,6 pontra süllyedt a júliusi 53,8 pontról, de továbbra is jóval meghaladja a visszaesést a növekedéstől elválasztó 50 pontot.

Az enyhe csökkenés ellenére a BMI azt mutatja, hogy a német feldolgozóipar változatlanul jó állapotban van - mondta Oliver Kolodseike, a Markit közgazdásza, hozzátéve: biztató, hogy a külföldi kereslet erősen bővül.

Ez azért is megnyugtató, mert az Ifo gazdaságkutató intézet múlt héten közzétett felmérése szerint a német iparvállalatok a Brexit miatt külföldi megrendeléseik csökkenésével számolnak. Az exportvárakozásokat tükröző index augusztusban 0,3 ponttal 4,7 pontra süllyedt, ami április óta a legrosszabb érték.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

papagaga, 2016.09.01 11:20

Egy orszag ahol EU-s szabalyokat hozzznak, de OOOk maguk nem tatesak be. De meg a Brexit megtiltott elotargyalasait is megszegik.......persze nem beszelnek nyilvanosan.......annak hogy az USA-val nem sikerul megegyezni van memi Angol erdekeltseg........Ha a kis es a deli orszagok nem fognak ossze a Nemetek az Angolokkal karbafogva ujbol oriasi gazdasagi elonyokhoz juthatnak ....persze az elobb emlitett keleteu-s es deli orszagok hatranyara....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html