Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A hat nagy "poll tracker" korábban egységesen a bennmaradás valószínűségét tette nagyobbra, mára azonban már nagyon vegyes képet mutatnak az eredmények.

Hat intézmény is szorgalmasan vezeti a megjelenő közvélemény-kutatási adatokat, és ezekből (kissé eltérő módszertannal) összegyúrják a brit népesség Brexit-témában mutatott preferenciáit.

  • Az Independent szerint 45-44-re vezetnek a maradás pártiak, 11 százalék bizonytalan.
  • Az Election Etc (a bizonytalanok kizárása után) hasonló eredményre jut: 51-49 százalék. Ez a két intézet frissítette amúgy a legrégebben a számításait.
  • Az Economist, amely kizárja a kisebb mintán végzett felméréseket, úgy számol, hogy 43-42-re már a Brexit-pártiak vezetnek.
  • A Financial Times az utolsó hét poll eredménye alapján (a szélsőséges felmérési eredményeket a mintából kidobva) 46-44 százalékos állást mutat a Brexit-pártiak javára. Az eredmény a múlt hét végén beérkező új felmérések hatására fordult meg.
  • A Number Cruncher Politics módszertana szerint 46,8-43,8 százalékos arányban vezetnek az uniós tagságot támogatók - ma már ez számít a legnagyobb különbséget kimutató eredménynek.
  • A What UK Thinks számításai szinte napról napra billegnek, most pont 50-50 százalékra teszi a két tábor erejét.

A Bloomberg a közvélemény-kutatási eredményekből a Brexit valószínűségét számolja ki. Ebből egy emelkedő trend bontakozik ki, de a brit kilépés valószínűsége itt még "csak" 25 százalék.