A Bundesbank kisebb német GPD-növekedésre számít

A német jegybank rontott az ország idei és jövő évi gazdasági növekedésre vonatkozó előrejelzésén, mert várakozása szerint az import nagyobb mértékben bővül az exportnál.
MTI-Eco, 2013. június 7. péntek, 10:23

A Bundesbank most azzal számol, hogy a német hazai össztermék (GDP) növekedése 0,3 százalék lesz az idén az eddig várt 0,4 százalék helyett. A jövő évre vonatkozó gazdaságnövekedési előrejelzését jelentősebben, a decemberben várt 1,9 százalékról 1,5 százalékra rontotta.

A német gazdaság zsugorodott 2012 utolsó negyedévében, de sikerült elkerülni a recessziót, miután az idei első három hónapban, bár igen szerény 0,1 százalékkal, de nőtt a GDP a magánfogyasztásnak köszönhetően.

A Bundesbank minimálisan változtatott idei és jövő évi inflációs előrejelzésén is, mindkettő az Európai Központi Bank (EKB) 2 százalékos inflációs célján belül maradt. Az idei évre vonatkozó német inflációs becslését a decemberben jelzett 1,5 százalékról 1,6 százalékra változtatta a Bundesbank, a jövő évit pedig 1,6 százalékról 1,5 százalékra módosította.

HOZZÁSZÓLÁSOK