A családi ház a sláger Amerikában

Az újonnan kiadott építési engedélyek száma nőtt februárban az Egyesült Államokban, a megkezdett építkezések száma viszont a várakozásokkal ellentétben csökkent - derül ki kereskedelmi tárca által közzétett adatokból. Az újonnan kiadott építési engedélyek esetében figyelemre méltó, hogy a családi házak esetében az átlagosnál is nagyobb volt az érdeklődés.
portfolio.hu, 2012. március 20. kedd, 14:25
Fotó: Napi.hu

Vegyes képet festenek a mai ingatlanpiaci adatok. Az újonnan kiadott építési engedélyek száma alapján az ingatlanpiaci aktivitás élénkülésére következtethetnénk, a megkezdett építkezések számából azonban éppen ennek ellenkezője látszik. A kereskedelmi minisztérium adatai szerint februárban 5,1 százalékkal több (évesítve 717 ezer) új építési engedélyt adtak ki, mint egy hónappal korábban, a megkezdett építkezések száma viszont 1,1 százalékkal (706 ezerről - felülvizsgált adat) 698 ezerre csökkent.

Az újonnan kiadott építési engedélyek száma 2008 októbere óta nem volt ilyen magas, és azon belül is figyelemre méltó, hogy a családi házak esetében az átlagosnál is nagyobb volt az érdeklődés (családi házakra 4,9 százalékkal több, összesen 472 ezer engedélyt adtak ki, mint egy hónappal korábban).

HOZZÁSZÓLÁSOK