A cseh GDP a harmadik negyedévben is zsugorodott

A cseh gazdaság 0,3 százalékkal zsugorodott a harmadik negyedévben az előző három hónaphoz képest - közölte a végleges adatot a cseh statisztikai hivatal pénteken.
MTI-Eco, 2012. december 7. péntek, 09:54
Fotó: Napi.hu

A cseh gazdaság ezzel már a negyedik egymást követő negyedévben zsugorodott, ilyen hosszan tartó recesszióra 15 éve nem volt példa. Éves szinten a hazai össztermék (GDP) 1,3 százalékkal csökkent a szeptember végéig tartó három hónapban.

Az idei második negyedévben a cseh gazdaság 0,4 százalékkal zsugorodott negyedéves szinten és 1 százalékkal éves összehasonlításban.

A szomszédos Szlovákiában a harmadik negyedévi GDP 2,1 százalékkal, míg Lengyelországban 1,4 százalékkal nőtt éves összevetésben.

A cseh központi bank múlt hónapban közölt előrejelzése szerint idén 0,9 százalékkal zsugorodik a cseh GDP, míg jövőre 0,2 százalékkal nő, a rákövetkező évben pedig már 1,9 százalékkal bővül a cseh gazdaság.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

szkiita, 2012.12.07 13:43

Átment Matolcsy Cseh-be ?...Fidesz ott is hatalmon van?...diktatúra lett?..unortodox politikia,.?... miért nem növekednek?...miért nem növekednek?...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html