A csehek megkedvelték az uniót

Négy év óta először a csehek többsége bízik az Európai Unióban – viszont tartanak Oroszországtól.
Barabás T. János, 2015. május 5. kedd, 12:11
Fotó: Reuters

A legújabb közvélemény-kutatás eredménye szerint négy év óta először többségbe kerültek Csehországban azok, akik bíznak az Európai Unióban (52 százalék), míg 44 százalék nem bízik benne. A CVVM ügynökség felmérése nem mutat változást az ENSZ-hez és a NATO-hoz való viszonyban, mindkettőben a csehek mintegy kétharmada bízik - a világszervezetben 68, a katonai szövetségben 62 százalék.

A CTK hírügynökség ismertette az Ipsos áprilisi közvélemény-kutatásának adatait. Eszerint a csehek 68 százaléka tart az orosz titkosszolgálatok tevékenységétől, 61 százalék tart egy a balti országok elleni orosz támadástól, és 63 százalék nem ért egyet Milos Zeman államfő Oroszországot támogató állásfoglalásaival. A veszélyérzet jut kifejezésre abban, hogy 62 százalék nyilatkozott úgy: az országnak erősítenie kellene kapcsolatait NATO-partnereivel, és 57 százalék volt azon a véleményen, hogy a NATO tagság jelenti a legmegbízhatóbb védelmet Oroszországgal szemben.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

unorti, 2015.05.05 12:57

..a cseheknél sokkal tisztességesebb rendszerváltás volt ,sokkal jobb alkukkal a háttérhatalommal ..., ott 400-500 ezr munkahely szűnt meg 90-98 között ,nem privatizáltak mindent el ész nélkül külföldieknek ,mint mi ,nálunk 1,5 millió munkahely szűnt meg 8 év alatt ...,ja ott nem volt szdsz !!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html