Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Fitch alapforgatókönyve szerint a globális GDP idén 1,9 százalékkal csökken. Ezen belül például az amerikai gazdaság 3,3 százalékkal, az eurózónáé 4,2 százalékkal, a brit hazai össztermék pedig 3,9 százalékkal eshet.

A nemzetközi hitelminősítő jelentésének összeállítói szerint az első negyedévi zuhanás után a kínai gazdaság csak lassan talál magára, mivel az élénkülésnek gátat szab a globális recesszió. A Fitch szerint Kína gazdasága idén kevesebb mint 2 százalékkal nőhet.

A Fitch tavaly decemberben a globális gazdaság 2,5 százalékos növekedésére számított 2020-ban. Ezt az előrejelzését március közepén 1,3 százalékra rontotta és most már 1,9 százalékos csökkenést jósol.

Szintén csütörtökön tette közzé a Bank of America (BofA) amerikai befektetési bank hasonló prognózisát, a Londonban bemutatott új, régiókra lebontott előrejelzése szerint az általa eddig várt 0,3 százalékos növekedésről meredek negatív korrekcióval 2,7 százalékos visszaesésre módosította a világgazdaság idei egész évi teljesítményére szóló prognózisát.