Továbbra is a francia Riviéra áll az élen abban az összehasonlításban, ami a gazdagok első számú lakhelyeit veszi számba. A napokban kiadott Candy GPS Report szerint a tehetőseknek továbbra is remek hely Európa, igaz az Egyesült Államokból is több város került fel a listára.

A Prime Enclave Index nem csak egy, a luxusingatlanok árán alapuló összevetés, de figyelembe veszi az adott hely exkluzivitását és a világban betöltött szerepét, illetve földrajzi pozícióját is. Mindezeket figyelembe véve idén a Cote d'Azur lett a legvonzóbb hely a gazdagoknak, egyúttal itt a legdrágább az összehasonlítási alapul vett öt hálószobás lakóingatlan. Érdekesség, hogy a felmérést készítők szerint ez a Cote d'Azur-ön 28,5 millió dollárba kerül, míg az ötödik legjobbként befutó, drágaságáról ismert Monacóban már csupán 24 millió dollárt kell érte fizetni.

A dobogóra az olaszországi Costa Smeralda és közép-amerikai St Barts állhatott fel. Utóbbi szigeten átlagosan 14 millió dollárt kell fizetni egy, a fenti kritériumoknak megfelelő ingatlanért, míg Olaszországban 11,5 millió dollárért megkapjuk ugyanezt. A 20-tagú listára több olasz város, illetve régió - így a Comói-tó és Velence - is felkerült, a legtöbb - összesen öt - helyet azonban így is az Egyesült Államok delegálta a Candy GPS Reportba.

Jelenleg New York-ban, Londonban és Tokióban él a legtöbb milliárdos.