A G7 pénzügyi támogatást ígér Ukrajnának

Pénzügyi támogatást ígérnek Ukrajnának a hét vezető ipari hatalom (G7) pénzügyminiszterei.
MTI, 2014. március 3. hétfő, 11:23
Fotó: Napi.hu

A miniszterek hétfőn kiadott közös közleménye szerint a csoport szoros figyelemmel követi az ukrajnai helyzet alakulását, és elkötelezett amellett, hogy "erős pénzügyi támogatást" nyújtson Ukrajnának. A hetek pénzügyminiszterei szerint leginkább a Nemzetközi Valutaalap (IMF) alkalmas arra, hogy azonnali segítséget adjon Kijevnek, majd az IMF-fel kezdődő együttműködésbe aztán bekapcsolódhatnak más intézmények és országok.

Az Egyesült Államok, Franciaország, Japán, Kanada, Nagy-Britannia, Németország és Olaszország pénzügyminisztere szerint örvendetes, hogy az IMF szakértői már a héten Ukrajnába látogatnak, hiszen "az IMF támogatása döntő jelentőségű a további források felszabadításában".

A közlemény alapján amennyiben sikeres az IMF és az új ukrán kormány együttműködése, a munkába bekapcsolódhat a Világbank és csatlakozhatnak más nemzetközi pénzügyi intézmények, valamint az Európai Unió, és Kijev kétoldalú megállapodások révén is kaphat pénzügyi segítséget.

A hetek szerint az új kormány megalakulása "egyedülálló lehetőség a szükséges piacorientált reformok végrehajtására". A közös közleményben hangsúlyozták, hogy a pénzügyi segítségen túl "gyors technikai támogatást" kívánnak nyújtani a makrogazdasági, szabályozási és korrupcióellenes intézkedések kidolgozásához és végrehajtásához.

Előzőleg a G7-csoport vezetői az Európai Tanács és az Európai Bizottság vezetőivel együtt elítélték Oroszország ukrajnai beavatkozását, és közölték, hogy felfüggesztik az előkészületeket a hetek mellett Oroszországot is magában foglaló G8-csoport Szocsiban megrendezni tervezett csúcsértekezletére.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

vghs, 2014.03.03 11:53

Szerintem, veszélyes az amit a Nyugat tesz.
Mert mit csinálna az USA ha Kanada ugyanezt tenné Oroszország segítségével??????

A másik, hogy más államok is beavatkoztak katonailag független államok politikájába.
Nemrég Franciaország Maliban pl.
Akkor nem "hisztizett" a világ.
Olyan ez mintha minden azért történt volna, hogy Oroszország fejlődésének növekedését akarják megállítani.
Álságos a Nyugat, kettős mércével mér!!!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html