Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A világ leggazdagabb embere és felesége által közösen alapított szervezet 40,9 millió eurót ad és 10,2 millió euró technikai segítséget nyújt afrikai egészségügyi beruházási projektekhez. A bizottság üdvözölte a felajánlást, és kiegészítette 50 millió euróval.

A brüsszeli testület tájékoztatása szerint a felajánlás további magánberuházások ösztönzését szolgálja a fenntartható fejlődési célok elérése érdekében, lehetővé téve a sikeres projektek gyorsabb bővítését.

"Az egészségügy eredményeinek javítása lehetővé teszi a társadalom jólétének és termelékenységének növelését. Ezen a területen 2000 óta jelentős előrelépés történt Afrika szubszaharai részén, azonban többet kell tennünk a szegényeket szolgáló kutatás-fejlesztési tevékenységek ösztönzése érdekében" - közölte a Microsoft alapítója, nagyszerűnek nevezve, hogy az EU vezető szerepet játszik a globális egészségügy terén meglévő egyenlőtlenségek csökkentésében. (Megdöbbentő adat a milliárdosok listáján.)

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke leszögezte: Afrikában a külföldi befektetések egyharmada az EU-ból származik, s ez mindkét kontinensen elősegíti a munkahelyteremtést és növekedést. "Mindez befektetés a közös jövőnkbe (...), ami által a világot stabilabbá, biztonságosabbá, fenntarthatóbbá tesszük" - fogalmazott.

A 2000-ben létrehozott Bill és Melinda Gates Alapítvány a világ legnagyobb filantróp magánszervezete, amelynek fő célja, hogy segítse a betegségek és a szegénység elleni küzdelmet a fejlődő világban.