BUX
38240

A görögök többsége az euróövezetben kíván maradni

A görögök többsége szerint országuknak az euróövezetben kell maradnia, miközben igen borúlátóak a jövőt tekintve - két napilap által ismertetett közvélemény-kutatás szerint.

MTI-Eco, 2012. december 23. vasárnap, 09:54

A Typos tis Kyriakis című napilapban közölt felmérés szerint a megkérdezettek 45 százaléka támogatja a jelenlegi kormánykoalíciót és csak 24 százalék a legnagyobb ellenzéki Syriza radikális baloldali pártot.A választ adók 63 százaléka úgy vélte, hogy Görögországnak az euróövezetben kell maradnia mindenáron, 36 százalék viszont a kilépést támogatja.

A nemrég hozott újabb megszorítások ellenére a pénzügyminiszter támogatottsága meglepetésre igen magas volt, 48 százalék, míg 47 százalék rossznak értékelte a munkáját. A görögök többsége ugyanakkor továbbra is igen borúlátó a jövőt tekintve - ami már az Ethnos című napilapban ismertetett felmérésből derül ki.

A megkérdezettek 64 százaléka az ország gazdasági helyzetének további romlásával számol jövőre és csak 20 százalék szerint lesz jobb, mint idén. A választ adók 67 százaléka kételkedett abban, hogy a kormány reformintézkedései végeredményben a gazdaság élénküléséhez vezetnek.