A tavalyi harmadik negyedévben a korábban bejelentett 0,4 százalék helyett csupán 0,3 százalékkal nőtt a második negyedhez képest. Ez még komolyabb lassulás a második negyedév 1 százalékos negyedéves alapú bővüléséhez képest.

A tavalyelőtti harmadik negyedévhez képest 1,9 százalékkal nőtt az eurózóna gazdasága. Az EU 27 tagállamában 0,5 százalékos volt a bővülés negyedéves, és 2,2 százalékos éves összehasonlításban. Romániában 0,7 százalékkal, Görögországban 1,3 százalékkal zsugorodott a gazdaság, Svédországban viszont 2,2 százalékkal, Lengyelországban pedig 1,3 százalékkal erősödött a második negyedhez képest.

Az Eurostat közzétette a novemberi munkanélküliségi adatokat is; eszerint októberhez képest nem változott, a várakozásoknak megfelelően továbbra 10,1 százalék az eurózóna munkanélküliségi rátája.

Az EU egészében is változatlanul 9,6 százalék maradt a munkanélküliség. A helyzet Hollandiában a legjobb, ahol 4,4 százalék a regisztrált állástalanok aránya, Spanyolországban pedig továbbra is tragikus, 20,6 százalékos a munkanélküliség.