Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A 25 tagú testület ülését Hszi Csin-ping pártfőtitkár vezette, s ő volt az, aki korábbi megnyilatkozásaihoz hasonlóan most is megerősítette, a felső vezetés minden tagjának tisztában kell lennie a társadalmi valósággal, s ehhez - mondta - alapos, vidéki tapasztalatokra, ellenőrzésekre van szükség. A magas szintű és a helyi vezetőknek a legalacsonyabb szinteken meg kell hallgatniuk az emberek bajait, mindennapos gondjait, és gondoskodniuk kell azok megoldásáról. Abban is egyetértés született, hogy a vezetők látogatásai alkalmával csökkentik a közlekedési korlátozásokat, hogy az útlezárásokkal kevesebb kellemetlenséget okozzanak az embereknek.

A politikai bizottság döntött arról, hogy csökkentik a vezetőket hazai és külföldi útjaikon kísérő személyzet számát, szigorítják az állami tanácskozások és nagy események szervezésének szabályait, javítják a konferenciák hatékonyságát, körültekintőbben ítélik meg a hivatalos dokumentumok kiadásának szükségességét.

A résztvevők helyeselték, hogy a jövőben ne engedjenek teret a vezetők munkáját és tevékenységét bemutató "értéktelen híradásoknak és kiadványok megjelentetésének".

A múlt hónapban pártfőtitkárrá választott Hszi Csin-ping már első megnyilatkozásaiban az emberközeli politizálás szükségességét, a korrupció elleni sokkal határozottabb fellépést szorgalmazta összhangban a pártkongresszuson elhangzottakkal. A kongresszusi beszámoló a tömegeket megbotránkoztató, kiterjedt korrupciót a párt és az állam létét veszélyeztető jelenségként említette.