Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tárca tájékoztatása szerint a két beteg ugyanannak a családnak a tagja.

Az angliai tisztifőorvos, Chris Whitty nem tér ki arra, hogy brit állampolgárokról van-e szó, és arra sem, hogy jártak-e a járvány gócpontjának tekintett kínai Hupej tartományban.

Whitty, aki egyben a brit kormány egészségügyi főtanácsadója is, a múlt héten az addigi "nagyon alacsony" fokozatról "alacsony" - vagyis eggyel magasabb - szintre módosította a brit lakosság fertőződési kockázatára érvényes útmutatást.

Matt Hancock brit egészségügyi miniszter az intézkedés után, a londoni alsóházban tartott soron kívüli tájékoztatásában elmondta: ez azt jelenti, hogy megnőtt a valószínűsége az új koronavírus okozta betegség megjelenésének az Egyesült Királyságban. Az Angliában azonosított két beteget a brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) részesíti szakorvosi ellátásban, és a brit hatóságok kipróbált járványmegelőző eljárásokat foganatosítottak a vírus további terjedésének megakadályozására.

A brit külügyminisztérium a héten eltanácsolta a kínai utazásoktól a brit állampolgárokat az új koronavírus okozta járvány miatt. A tárca Kínára vonatkozó módosított hivatalos utazási tanácsadásában azt kéri, hogy a britek egyáltalán ne keressék fel Hupej tartományt, ahonnan a járvány terjedni kezdett.

Pénteken elindult Vuhanból, a járvány központi gócának tartott Hupej tartománybeli nagyvárosból Nagy-Britannia felé egy repülőgép, fedélzetén 83 brit és 27 külföldi állampolgárral. A brit kormány által bérelt gép Brize Norton katonai repülőterén, a brit királyi légierő (RAF) Londonhoz közeli támaszpontján száll le. A brit állampolgárokat érkezésük után két hétre egy északnyugat-angliai kórház e célra kialakított karanténjába szállítják.

A repülőgép a külföldi utasokkal ezután Spanyolországba repül tovább. A British Airways légitársaság a héten leállította összes kínai járatát.