A Kreml cáfolta, hogy orosz haderő tartózkodna Kelet-Ukrajnában

Abszurd az állítás, hogy orosz katonai egységek tartózkodnának Kelet-Ukrajnában - jelentette ki az orosz elnöki szóvivő kedden Moszkvában.
MTI, 2014. április 15. kedd, 18:58
Fotó: Reuters

Dmitrij Peszkov szerint a nyugati kormányok szándékosan figyelmen kívül hagyják az orosz vezetés ezzel kapcsolatos nyilatkozatait. "Semmiféle csapatok nincsenek ott" - mondta. Emlékeztetett arra, hogy ezt Vlagyimir Putyin államfő és Szergej Lavrov külügyminiszter nem egyszer kijelentette.

A Kreml befolyásos tisztviselője arról is beszélt, hogy "nagyon sok orosz állampolgár sokkal intenzívebb orosz beavatkozást sürget az ukrajnai válságba". Peszkov szerint "ez az állampolgárok véleménye". A szóvivő a Vlagyimir Putyin orosz államfőhöz beérkező kérdésekre hivatkozott. Az elnök csütörtökön a "Közvetlen kapcsolat" című élő televíziós műsorban válaszol majd a lakosság és a stúdióba meghívottak kérdéseire.

Az orosz elnöki szóvivő azt is elmondta, hogy a különböző ukrajnai régiókból is sokan tettek fel kérdést Putyinnak a csütörtöki fórum miatt rendszeresített telefonvonalon.

"Nagyon sok kérdés arra irányul, hogyan lehet orosz állampolgárságra szert tenni, Oroszországba átköltözni és itt élni" - közölte Dmitrij Peszkov. Hozzátette, hogy különösen az Ukrajna nyugati régióiban élők kérik, "sőt azt követelik", hogy az orosz elnök fejtse ki Oroszország álláspontját Ukrajnával kapcsolatosan.

Dmitrij Peszkov kitért arra is, hogy a Kreml "rengeteg telefonhívást" kap az Ukrajna területén ragadt krími lakosoktól, akik ott dolgoznak, de szeretnének visszatéri a márciusban Oroszországhoz csatolt félszigetre.
Sürgősen szeretnének átkerülni oda a Krímbe, de ez a jelen körülmények közepette nem olyan könnyű - fejtette ki az orosz elnök befolyásos munkatársa. Elmondta, hogy a csütörtöki élő televíziós műsor meghívottai között krími lakosok is lesznek.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

jobbajobb, 2014.04.16 09:33

@Zodiakus: Nekünk volt egy Trianonunk!!!...


...így igaz ..,meg akkori kollaboráns -hazaárulóink...,mint 90-ben ..szdsz-mszp-mdf..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Zodiakus, 2014.04.16 08:35

Nekünk kicsit más szemüvegen kell nézni az ukrán-orosz vitát mint a többi országnak.
Nekünk volt egy Trianonunk!!!
Egyszer léptük meg azt mint Putyin,de nekünk nem sikerült.Aztán többször már nem,és soha többet nem.Igaz,egyszer kaptunk egy-egy részt ajándékba,de drága volt az,és a végén vissza kellett adni.
Az oroszok meglépték,nyugat meg ....meg habzik,de mást úgy se csinál.Ez a lap leosztást Putyin nyerte.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html