A lentnél is van lejjebb

Leminősítette Görögország államadósság-besorolását egy fokozattal a Standard & Poor's (S&P).
MTI-Eco, 2015. február 6. péntek, 23:18
Fotó: Reuters

A nemzetközi hitelminősítő a bóvli szintű B-ről B mínuszra"rontotta Görögország hosszú futamidejű szuverén adósság osztályzatát. Az új besorolás további leminősítést valószínűsítő negatív kilátást kapott.

Az S&P szerint Görögországnak komoly likviditási gondokat okozhat már a jövő hónapban, ha rövid idő alatt nem sikerül megállapodni Athén hitelezőivel a pénzügyi támogatás folytatásáról.

A hitelminősítő gyakorlatilag pont öt hónapja javította fel a hosszú futamidejű görög szuverén adósság osztályzatát az addigi "B mínusz"-ról egy fokozattal B-re, stabil kilátással.

A hitelminősítő pénteki döntésére napon belüli mélypontra, 1,1312 dollárra gyengült az euró.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Tomi31, 2015.02.07 12:14

@na4: GREXIT - ezektől szabadulni kell, minél előbb. Görögország egy feneketlen hordó, 30 éve zsarolják az EU-t. Fizessék vissza az elqurt milliárdokat, és húzzanak ki az EU-ból. Ázsia közelebb van.
*****************************************************

Én még mindig támogatok olyan megoldást hogy maradnak, de egyre közelebb kerülök a te véleményedhez.. ez a magatartás amit tesznek, más országok adófizetőinek pénzét nem fizetnék vissza.. hiteleket mindenkori kormányok fizetik vissza.. mivel egy ország veszi fel, nem csak egy kormány.. adót megint nem akarnak fizetni mert minek, de több pénzt akarnak, és Eurót.. felháborító magatartás..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2015.02.07 09:51

GREXIT - ezektől szabadulni kell, minél előbb. Görögország egy feneketlen hordó, 30 éve zsarolják az EU-t. Fizessék vissza az elqurt milliárdokat, és húzzanak ki az EU-ból. Ázsia közelebb van.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html