A szerb kormány egy ingyiai földterületet kínált fel a Volkswagennek egy új üzem építésére - adta hírül a vajdasági Szabad Magyar Szó. A javaslat már a vállalat asztalán van, ebből kiderül, mi mindent kész beruházni Szerbia, amennyiben a Volkswagen a balkáni országot választja.

A Volkswagennek az jelenti a legnagyobb kérdést Szerbiával kapcsolatban, hogyan juthatna itt szakképzett munkaerőhöz, ezért Szerbia olyan helyet ajánl félúton Újvidék és Belgrád között, ahol mintegy hárommillió ember él. A javaslatban többek között az is szerepel, hogy a jövőbeni belgrádi metró egyik vonala egészen Ingyiáig közlekedhetne, ennek köszönhetően a belgrádiak könnyen eljuthatnának az üzembe.

Ingyia mellett szól emellett a jól kiépített infrastruktúra, az utak és vasúthálózat közelsége, illetve az, hogy számos hazai és külföldi vállalat dolgozik itt és még senki sem bánta meg a beruházását. Amennyiben a Volkswagennek nem tetszik ez a helyszín Szerbiának lesz még egy javaslata, mégpedig Sumadijában, Jagodina környékén.