A magyar mintát követné egy svéd párt

Követendő mintának tartja a magyar média- és kultúrpolitikát, illetve e szférák gazdasági menedzselését a svéd nacionalista párt egyik vezére.
NAPI, 2012. augusztus 23. csütörtök, 09:08
Fotó: Napi.hu

Komoly bírálatokat kapott a magyar kormány európai uniós körökből a média és a kultúra szoros irányítás alá vonásáért, a svéd nacionalista párt (SD) egyik befolyásos képviselője azonban úgy véli, hogy Magyarország jó példát mutat arra, hogyan kell politikai eszközökkel karaktert adni a kultúrának - számol be az EurActiv hírportál. Patrik Ehn "érdekes példának" tartja a magyar módszert, amely szerinte világos politikai célokat fogalmaz meg a kultúrával szemben azzal kapcsolatban, hogy őrizze meg a nemzeti identitást, helyezzen hangsúlyt az nemzeti történelemre.

Nagyon tudatosan dolgoznak e célok élérésén, ezért az e területen tevékenykedő művészeti-gazdasági menedzsereknek el kell dönteniük, hogy hajlandóak-e szolgálni ezeket a politikai célokat vagy sem - mondta Ehn egy tévéinterjúban. Pártja, a magát svédbarátnak tartó SD 2010-ben került be a parlamentbe, jelenleg 20 képviselői hellyel rendelkezik a 349 tagú törvényhozásban. Ehnről két éve derült ki, hogy 2003 óta rendszeres kapcsolatot tart a szélső jobboldali német NPD-vel - párttárasai ezt nem fogadták jó néven, mert magukat mérsékeltebbnek tartják a német párt képviselte nézeteknél.

A mieink jönnek

Ha nagyobb politikai befolyásunk lesz, akkor meg fog változni a kultúra menedzselése Svédországban - mondta a politikus. Ha beleszólhatunk a kinevezésekbe, akkor olyan embereket jelölünk, akik a mi politikai céljainkat hajtják végre a kultúrában. Ehn úgy értelmezi saját álláspontját, hogy az SD számára sem fontosabb a kultúra, mint más pártoknak.

A baloldali politikai erők hozzájuk kötődő menedzsereket helyeznek a művészeti-gazdasági döntéshozói pozíciókba, mivel jelenleg multikulturális politikai klíma van az országban. Az SD azonban mást fog hozni, ahogy megerősödik.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

obsi, 2012.08.23 19:35

Éljen Hollande!!!
Majd ő megmutatja, hogy a "más kultúrájú" nációk pozitív diszkriminációja elvezet a multi-kulti győzelméhez.
Anders Breivik kiáltványát jobban titkositját, mint a Mein Kampf-ot.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

_Jhony, 2012.08.23 19:24

A nacionalista és kommunista tehát szélsőséges pártok már régen a II Vh előtt is nagy hangsúlyt fektettek a propagandára-- Ma a média az egyik legnagyobb propaganda eszköz.

Ezt szabályozta be a fidesz! Én csak azt látom hogy diktatúra kiépítésére való hajlam lehet a párhuzam a svéd SD és az itteni FIDESZ között!
Itt sajnos a rémuralom nagyon nem jött be!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

meszi9, 2012.08.23 18:52

Mi változott azzal, hogy összevonták a médiákat. Olcsóbb lett ? Nem lett annyi korrupció a műsor beszállításokkal kapcsolatban.....
Mi változott azóta ?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html