Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Daimler AG nettó nyeresége 53 százalékkal, 1,90 milliárd euróra ugrott a harmadik negyedévben az egy évvel korábbihoz képest, elsősorban a járműgyártó csoporthoz tartozó Mercedes-Benz luxusautó-gyártó jó teljesítményének köszönhetően. Az árbevétel öt százalékkal, 30,1 milliárd euróra kúszott fel.

A vállalat beszámolója szerint a Mercedesnek elsősorban az segített, hogy bővítette beugró szintű autóinak kínálatát. A márka kínálatán belül kisebb autónak minősülő A és B osztályú autók, illetve a CLA - Kecskeméten az utóbbi két típust gyártják - eladásai 90 százalékkal, 97,2 ezerre ugrott. Az A osztály olyan jól fogy, hogy a cég további megrendelést adott a típust gyártó finn Valmet Automotive-nek.

A Mercedeseket gyártó divízió nyolc százalékkal, 395 ezerre növelte termelését július és szeptember között, üzemi eredménye 23 százalékkal, 1,2 milliárd euróra ment fel. Kínában 38 százalékkal kelt el több Merci, mint egy évvel korábban. Az üzemi profitrátát ugyan 6,4 százalékról 7,3 százalékra javították, de még messze vannak a tízszázalékos cél elérésétől.

A Daimler ugyanakkor arra számít, hogy az év egészében nyolc százalékkal, 7,5 milliárd euróra csökken EBIT eredménye 2012-höz képest. Ez megfelel a Reutersnek nyilatkozó elemzők várakozásának.