A Moodys haladékot ad Európának

A Moodys 2012 első negyedében dönt az európai államok felülvizsgálatáról, miután az EU-csúcs nem eredményezett átfogó megoldást.
NAPI, MTI-Eco, 2011. december 12. hétfő, 07:59
Fotó: Napi.hu

A Moody's Investors Services hitelminősítő 2012 első negyedévében dönt az európai államok adóskockázati besorolásának felülvizsgálatáról, miután a múlt heti európai tanácsi értekezlet nem eredményezett átfogó megoldást az adósságválságra, s az euróövezet további veszélyeknek van kitéve - közölte hétfő reggel a Moody's.

A hitelminősítő jelentésében úgy fogalmazott: "a hitelpiacra ható rövid távú stabilizációs intézkedések hiánya miatt az euróövezet és az EU egésze további sokkok kockázatának van kitéve, az euróövezeti kohézió pedig továbbra is veszélyben van".

Nem minden hitelminősítő volt azonban az eurózóna országaival ilyen türelmes. Az EU-csúcsra készülés alatt a Standard & Poor's jelezte, hogy 15 tagállamot negatív kilátásba helyezett, azaz, ha nem sikerül érdemi megoldást találni a csúcson, leminősítheti ezeket az országokat.

Az S&P döntése vegyes érzelmeket váltott ki a tagokból: Wolfgang Schäuble, a német pénzügyminiszter üdvözölte a döntést, míg Ewald Nowotny, az osztrák jegybankelnök nyomásgyakorlásnak nevezte.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2011.12.12 08:55

Tény, hogy rövidtávon nem oldották meg a problémát ami nem más, minthogy érdemes jól felverni a kamatokat és a cds felárakat.
A történet erről szól és nem arról, hogy bárki becsődölne vagy nagyon elszállt volna a költségvetése....

A kamatokat meg pénznyomtatással lehet leverni, ehelyett pénzszükét teremtettek jövőre.. a moodys és az S&P erre rá fog játszani jövőre a leminősítgetésekkel, hiszen a mögöttük felsorakozó bankházak, hedge foundok nagyot akarnak kaszálni és fognak is persze...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html