Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Moody's Investors Services hitelminősítő 2012 első negyedévében dönt az európai államok adóskockázati besorolásának felülvizsgálatáról, miután a múlt heti európai tanácsi értekezlet nem eredményezett átfogó megoldást az adósságválságra, s az euróövezet további veszélyeknek van kitéve - közölte hétfő reggel a Moody's.

A hitelminősítő jelentésében úgy fogalmazott: "a hitelpiacra ható rövid távú stabilizációs intézkedések hiánya miatt az euróövezet és az EU egésze további sokkok kockázatának van kitéve, az euróövezeti kohézió pedig továbbra is veszélyben van".

Nem minden hitelminősítő volt azonban az eurózóna országaival ilyen türelmes. Az EU-csúcsra készülés alatt a Standard & Poor's jelezte, hogy 15 tagállamot negatív kilátásba helyezett, azaz, ha nem sikerül érdemi megoldást találni a csúcson, leminősítheti ezeket az országokat.

Az S&P döntése vegyes érzelmeket váltott ki a tagokból: Wolfgang Schäuble, a német pénzügyminiszter üdvözölte a döntést, míg Ewald Nowotny, az osztrák jegybankelnök nyomásgyakorlásnak nevezte.