Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Rzeczpospolita című lengyel napilapnak adott, hétfőn közölt interjúban Komorowski a szankciók lehetséges feloldását firtató kérdésre válaszolva kijelentette, hogy szerinte az egész nyugati világ Oroszországnak a Krímből való kivonulásához köti ezt.

A szankciók hatását értékelve, a lengyel elnök elmondta: büntetőintézkedések politikája megerősítette az ukrán ellenállást, Oroszországnak, eredeti terveivel szemben, csak a Donyec-medencét sikerült hatalmába keríteni, nem pedig egész Kelet-Ukrajnát.

Annak a véleményének is hangot adott, hogy fontos az Európai Unió egységes álláspontjának fenntartása az ukrán válsággal kapcsolatban, annak ellenére, hogy "a közeljövőben ez próbatételnek lehet kitéve". Hangsúlyozta: nem ért egyet azzal az állásponttal, hogy a NATO szempontjából az ukrán válságnál súlyosabb az Iszlám Állam problémája. Ez szavai szerint nem "fokozhatja le a biztonságpolitikai problémák rangsorolását a NATO keleti szárnyán", a térség szempontjából a közvetlen keleti szomszédságban megteremtendő biztonság a legfontosabb.