A Moszkva elleni szankciók feloldása? Csak ha visszaadják a Krímet!

Bronislaw Komorowski szerint az Oroszország ellen hozott nyugati szankciók visszavonásának feltételéül a Krím félsziget visszaadását kell szabni. A lengyel elnök a szankciók hatását korlátozottnak, de pozitívnak minősítette.
MTI, 2014. október 20. hétfő, 14:01

A Rzeczpospolita című lengyel napilapnak adott, hétfőn közölt interjúban Komorowski a szankciók lehetséges feloldását firtató kérdésre válaszolva kijelentette, hogy szerinte az egész nyugati világ Oroszországnak a Krímből való kivonulásához köti ezt.

A szankciók hatását értékelve, a lengyel elnök elmondta: büntetőintézkedések politikája megerősítette az ukrán ellenállást, Oroszországnak, eredeti terveivel szemben, csak a Donyec-medencét sikerült hatalmába keríteni, nem pedig egész Kelet-Ukrajnát.

Annak a véleményének is hangot adott, hogy fontos az Európai Unió egységes álláspontjának fenntartása az ukrán válsággal kapcsolatban, annak ellenére, hogy "a közeljövőben ez próbatételnek lehet kitéve". Hangsúlyozta: nem ért egyet azzal az állásponttal, hogy a NATO szempontjából az ukrán válságnál súlyosabb az Iszlám Állam problémája. Ez szavai szerint nem "fokozhatja le a biztonságpolitikai problémák rangsorolását a NATO keleti szárnyán", a térség szempontjából a közvetlen keleti szomszédságban megteremtendő biztonság a legfontosabb.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Cefre, 2014.10.20 23:04

Úgy látom, jwövőre is rájuk rohad az almájuk... ami rosszabb, hogy a mienk is, pedig nekünk aztán gsemmi közünk hozzá, hogy utálják egymást.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

juliann, 2014.10.20 15:19

""" Hangsúlyozta: nem ért egyet azzal az állásponttal, hogy a NATO szempontjából az ukrán válságnál súlyosabb az Iszlám Állam problémája."""

Megjegyzés:::A CIA jobban tudja , mint a Komorowski !!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html