A Mueller-bizotság meghallgatta az amerikai igazságügyminisztert

A 2016-os amerikai választási folyamatba történt, feltételezett orosz beavatkozást vizsgáló, Robert Mueller vezette különleges bizottság még a múlt héten meghallgatta Jeff Sessions igazságügyi minisztert (képünkön) - írta a The New York Timesra hivatkozva az MTI.
Szabó Zsuzsanna, 2018. január 23. kedd, 20:02
Fotó: AFP

A lap internetes honlapján megjelent információk szerint a tárca vezetőjét órákon keresztül kérdezték az esetleges orosz szerepvállalásról az amerikai választási folyamatban, valamint arról, hogy Donald Trump akadályozta-e az ezzel kapcsolatos vizsgálatokat.

Az újság emlékeztetett: ez az első alkalom, hogy a vizsgálóbizottság kormánytagot hallgatott meg. Az információt Sarah Isgur Flores, a miniszter szóvivője megerősítette, hozzátéve, hogy a beszélgetésre elkísérte Sessionst Chuck Cooper ügyvéd is.

Az igazságügyi miniszter még tavaly márciusban jelentette be, hogy kivonja magát valamennyi ügyből, amely a 2016-os elnökválasztásra vonatkozik, beleértve az esetleges orosz beavatkozás vizsgálatát is. Álláspontján nem változtatott annak ellenére sem, hogy Donald F. McGahn, a Fehér Ház vezető jogásza megpróbálta őt rábírni, vezesse az Oroszországgal kapcsolatos vizsgálódásokat.

Sessions Donald Trump választási kampányában a külpolitikával foglalkozó csapat vezetője volt, s részt vett Trump Oroszországgal kapcsolatos politikájának alakításában.

Képünk forrása: Alex Wong/Getty Images/AFP

HOZZÁSZÓLÁSOK