A németek lemondtak a görögökről

A görögök többsége megtartaná az eurót, a németek viszont nem tartanák meg a görögöket - derül ki a közvélemény-kutatásokból.
MTI-Eco, 2011. november 6. vasárnap, 18:42
Fotó: Napi.hu

A görögök többsége még jelenleg is megtartaná az eurót, a németek többsége viszont az euróövezet tagjaként már lemondott Görögországról - derül ki a görög Protothema című hetilap által vasárnap közzétett közvélemény-kutatásból. A görögök 78 százaléka továbbra is eurót akar, a drachmához való visszatérést mindössze 11 százalék tartaná kívánatosnak.

Hasonló eredményre jutott az Etnosz is, amelynek felmérésében a megkérdezettek 81 százaléka tette le voksát az euró mellett. A Kathimerini című athéni lap vizsgálódásai szerint a görögök 67 százaléka véli úgy, hogy az élet rosszabb lenne, ha az ország kilépne az euróövezetből.

Ugyanakkor a németek 68 százaléka ma már nem hiszi, hogy a görögöknek van jövőjük az euróövezetben - derül ki a Focus német magazin közvélemény-kutatásából. Hasonló eredményre jutott a Bild am Sonntag is, amelynek a megkérdezett németek 63 százaléka már úgy nyilatkozott, hogy Athént az euróövezet tagjaként nem kell megmenteni. A két lapnak válaszolók kevesebb mint harmada - a Focusnál 27, a Bild am Sonntagnál 32 százalék - lát még reményt Görögország számára az euróövezeti tagságra.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

hozzaszolo, 2011.11.06 23:44

bizonyos értelemben lehet jobban járnának a görögök, ha elhagynák az eurozónát, lenne ugyan egy nagy pénz elértéktelenedés, de az olcsó árakat eredményezne a turisták számára, így ismét felfuthatna a turizmus náluk.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tamas970, 2011.11.06 19:31

A hírhez kapcsolódik még: meg akarták csapolni a Bundesbank készleteit az EFSF feltöltéséhez:

http://www.reuters.com/article/2011/11/05/us-eurozone-bundesbank-idUSTRE7A428Y20111105
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html