A németek többsége támogatja a határellenőrzést

Németországban a lakosság többsége támogatja a határellenőrzés ideiglenes visszaállítását egy vasárnap ismertetett felmérés szerint. A határellenőrzésért is felelős szövetségi rendőrség az utóbbi napokban kevesebb menedékkérőt vett nyilvántartásba, de azzal számol, hogy a következő napokban ismét többen érkeznek.
MTI, 2015. szeptember 20. vasárnap, 15:28
Fotó: Reuters

A YouGov közvélemény-kutató intézet felmérése alapján a német lakosság 51 százaléka teljes mértékben egyetért azzal, hogy Németország és több más európai ország ideiglenesen visszaállította a határok ellenőrzését a beutazó menedékkérők nagy száma miatt. További 27 százalék inkább jó, mint rossz intézkedésnek tartja ezt.

Teljesen rossz elgondolásnak a lakosság mindössze 11 százaléka tartja a határellenőrzés visszaállítását, és 5 százalék szerint inkább elhibázott, mintsem hasznos intézkedésről van szó. Ugyanakkor csupán 20 százalék vélekedik úgy, hogy a határellenőrzés alkalmas a Németországba érkező menedékkérők számának korlátozására, az ebben kevésbé, vagy egyáltalán nem bizakodók aránya pedig 39 százalék a 18 éven feletti német lakosságra nézve reprezentatív felmérés szerint, amelyben 1108 embert kérdeztek meg szeptember 14-18. között.

Német hírportálok vasárnapi jelentései szerint a szövetségi rendőrség csütörtök óta egyre kevesebb menedékkérőt tartóztat fel és regisztrál a határokon. Míg csütörtökön 7000 embert, szombaton 2700 embert vettek nyilvántartásba és szállítottak befogadóállomásokra, de a következő napokban megint többen lehetnek. Hétfőtől naponta 5 különvonattal szállítanak menedékkérőket Ausztriából Németországba - közölte a szövetségi rendőrség egy szóvivője.

A határellenőrzést szeptember 13-án állították vissza a schengeni határellenőrzési kódex alapján, amely szerint a belső határellenőrzés nélküli schengeni övezet tagországai a közrendet, vagy a belső biztonságot fenyegető komoly veszély esetén legfeljebb 30 napos időtartamra - illetve a komoly veszély várható időtartamára, ha az meghaladja a 30 napos időszakot - visszaállíthatják az ellenőrzést a belső határaikon. Az intézkedés súlypontja az német-osztrák határ, valamint a német-cseh határ egyes térségei.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matolcsy, 2015.09.21 08:58

Nincs Schengen nincs Dublin.
Merkel hazugságaival ellentétben:
- Az arab nem fog dolgozni. Utcát seperni még az arab világban sem nem, hogy a könyvek népeinek!!!
- Az arabot nem tudja kilakoltatni Merkel! A cigányt még kitudja.
- Az arab embert nem érdekli, nem fogadja el, sőt!...tűzzel-vassal harcol bármilyen demokrácia ellen. Az európai pedig a fő ellensége. Talán nem látják az európaiak?...nem lehet rajzolgatni, ránézni bárkire, lefényk3pezni sem és a többi. Ők nem mennek bíróságra. Az imám dönt...mindenben!

Ezt hallgatják el mindenhol.
Mióta internet van úgysem lehet!
Mi az iszlám lényege?...európai nem tudja.
A Koránt le lehet fordítani bármilyen európai nyelvre. Kidobhatod!
A Koránt csakis kizárólag az eredeti arab nyelven lehet olvasni és hallgatni. Még annak is aki nem beszéli azt az arabot.
Alap.
Igaz akik a Bibliát és a Talmudot sem olvasták azoknak hihetetlen dolgok vannak benne.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

hunorti, 2015.09.21 08:38

kerítés kell a macedon görög ,vagy a szerb -macedon határra ..,de gyorsan ! ...gondolom a háttérhatalom fenyegeti őket ,ki kellene ezt mondani politikai korrektség nélkül !!..megnevezni ,hogy kik fenyegetik szerbiát-macedónokat ,milyen büdösbogarak ?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html