A nyaralóknak is fizetnek a görögök

Görögország kárpótolja azokat a külföldi turistákat, akiknek bármiféle kára, illetve többletkiadása keletkezett a sztrájkok, utcai zavargások miatt.
MTI-Eco, 2010. június 22. kedd, 09:19
Fotó:

Az ország idegenforgalmi miniszterének közlése szerint a görög állam magára vállalja azokat a költségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy a vendégek a szabadság lejártával nem tudtak hazautazni - beleértve még az áprilisi vulkánkitörés okozta kényszerű ott tartózkodás költségeit is.


Az ágazatot rendkívül súlyosan érintette a gazdasági válság, és megtépázták Görögország hírnevét a megszigorító intézkedések kiváltotta utcai zavargások, tiltakozó megmozdulások is. Emiatt számos utat, szállodai szobát, konferenciákat mondtak le külföldiek országszerte. A kormány most egy nagyszabású internetes reklámkampánnyal igyekszik "fényezni" Görögországot.


Ugyanakkor az idegenforgalmi dolgozók szakszervezet huszonnégy órás sztrájkot hirdetett meg június 30-ára.


Görögország a világ 20 legnépszerűbb idegenforgalmi célpontjának egyike, évente 13 millióan látogatnak el a szigetországba. Az ágazat adja az ország GDP-jének nagyjából 15 százalékát, minden ötödik ember dolgozik az idegenforgalomban.

HOZZÁSZÓLÁSOK