BUX
38511

A Nyemcov-gyilkosság két újabb gyanúsítottját vették őrizetbe

Két újabb gyanúsítottat vettek őrizetbe Oroszországban Borisz Nyemcov ellenzéki vezető meggyilkolásával kapcsolatban, s ezzel négyre emelkedett az ügy kapcsán elfogott személyek száma - számolt be róla vasárnap a RIA Novosztyi orosz hírügynökség.

Inforádió, 2015. március 8. vasárnap, 11:53

Albert Barahajev, az ingusföldi nemzetbiztonsági tanács titkára adott hírt a két férfi őrizetbe vételéről. Egyikük annak az Anzor Gubasevnek az öccse, akit Nyemcov ügyében korábban már őrizetbe vettek Ingusföldön.

Az orosz hatóságok szombaton vették őrizetbe Zaúr Dadajevet és Anzor Gubasevet a Csecsenfölddel szomszédos Ingusföldön. A RIA Novoszty információi szerint korábban Dadajev a csecsen belügyminisztérium szolgálatában működő zászlóalj parancsnok-helyetteseként, Gubasev pedig egy moszkvai biztonsági magáncég alkalmazottjaként dolgozott. Anna Fadajeva, egy ingusföldi törvényszék szóvivője közölte, a két férfi vasárnap megjelenik a bíróság előtt, hogy az döntsön arról, meghosszabbítják-e előzetes letartóztatásukat. Fadajeva nem részletezte, hogy a két másik, ugyancsak Ingusföldön elfogott gyanúsított is a bíróság elé áll-e vasárnap. A jelenlegi rendszer bírálói közé tartozó Nyemcovot február 28-án este gyilkolta meg Moszkvában egy ismeretlen tettes több lövéssel. A bűntény felderítésén a titkosszolgálatok, a Szövetségi Nyomozó Bizottság (SZKB) és a belügyminisztérium munkatársaiból álló, több mint 100 tagú operatív csoport foglalkozik.