A szakértői bizottság 23 milliárd eurót adna a görögöknek

Brüsszelben még tart az euróövezet pénzügyminisztereinek péntekre összehívott rendkívüli ülése a görög segélycsomag kapcsán, az azonban kiszivárgott, hogy a szakértők jelentős összeg kiutalását ajánlották Athénnak első részletként.
MTI-Eco, 2015. augusztus 14. péntek, 18:23
Fotó: MTI/EPA

A pénzügyminiszterek szakértői bizottsága (EWG) azt javasolta az euróóvezeti szakminisztereknek, hogy a három évre szóló, 84-86 milliárd eurós segélycsomagból azonnal 23 milliárd eurót utaljanak át Görögországnak. Ebből az összegből 13 milliárd eurót Athén az esedékes adósságok rendezésére fordíthat, 10 milliárd eurót pedig a bankok feltőkésítésére.

A pénzügyminiszterek tárgyalása elhúzódhat néhány ország és elsősorban Németország miatt, amelyek szerint a segélycsomagról szóló megállapodás-tervezet nem eléggé kidolgozott, és nem lesz képes elég bevételt generálni a költségvetésnek.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Helianthus, 2015.08.14 21:31

@K_Toth:

,,A logikád ott hibás, hogy Görögország már felélte azt a hitelt, aminek a törlesztő részletének visszafizetése esedékes. Vagy felvállalják a csődöt, amit ugye nem akarnak; vagy még több jövőbeni jövedelmüket adják el újabb hitelért cserébe. Ha most nem akarják drasztikusan csökkenteni az életszinvonalukat, akkor kénytelenek lassan csökkenteni, ha van, aki finanszírozza."

Erre válaszoltam szinte előre:

,,a szakértők hada lent és fent logikai bravúrokkal, valóságot soha nem látott adatokkal dobálódzik."

Hol állították elő azokat a javakat, amiket a görögök a hitelből vettek? A hitelezők csak pénz adtak a görögöknek, nem árút. Az árút nem a bankok állították elő. Tehát árúval a görögök nem a hitelezőknek tartoznak, hanem azoknak, akik megtermelték azt, amit euróért eladtak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

K_Toth, 2015.08.14 21:12

@Helianthus:

A logikád ott hibás, hogy Görögország már felélte azt a hitelt, aminek a törlesztő részletének visszafizetése esedékes. Vagy felvállalják a csődöt, amit ugye nem akarnak; vagy még több jövőbeni jövedelmüket adják el újabb hitelért cserébe. Ha most nem akarják drasztikusan csökkenteni az életszinvonalukat, akkor kénytelenek lassan csökkenteni, ha van, aki finanszírozza.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Helianthus, 2015.08.14 20:44

,,23 milliárd eurót utaljanak át Görögországnak. Ebből az összegből 13 milliárd eurót Athén az esedékes adósságok rendezésére fordíthat, 10 milliárd eurót pedig a bankok feltőkésítésére."

A 23 milliárdból 13 meg sem fog mozdulni. Akár nem is létezhet fizikailag, csak mint egy begépelt szám. Azzal, hogy átírják egyik rubrikából a másikba, Görögországot leterhelik a 13 milliárd ,,euró"
(így idézőjelben, hiszen a valóságban nem is létezik) kamatával.

De vicces és ennek ellenére tragikus.
Így pörgették fel Magyarország és a többi adós ,,tartozásait" is az egekbe. A semmivel és mindent kaptak érte, miközben a szakértők hada lent és fent logikai bravúrokkal, valóságot soha nem látott adatokkal dobálódzik.

Persze háttérhatalom létezik. Akkor sem fog létezni, amikor ezt az egész cirkusz le nem állítja az adósok fellázításával.

A maradék 10 milliárdot tehát a bankok kapják. Miből fizetik a béreket és nyugdíjakat? De ha tudják fizetni, ami biztos, akkor miért vett fel Görögország kölcsönt, amikor magára nem költ egy krajcárt sem?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html