Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

"A demokráciát fenyegető vészhelyzetről" beszélt és az államfő azonnali fellépését sürgette Angelino Alfano PdL-főtitkár, aki a párt parlamenti képviselőivel megszállta a milánói bíróság bejárati lépcsősorát. Alfano bejelentette, hogy a PdL készen áll a március 15-én felálló új római parlament bojkottálására, ha nem hagy alább a Berlusconi elleni ügyészi támadás. A PdL azután tiltakozott, hogy a milánói bíróság hétfőn újabb orvosi ellenőrzést rendelt el Berlusconi valós egészségügyi állapotának a megállapítására.

Berlusconit péntek óta a San Raffaele milánói kórházban ápolják. A bíróságnak elküldött három orvosi igazolás szerint a politikus súlyos kötőhártya-gyulladásban szenved és betegsége alatt kardiológiai problémák is felléptek nála.

A Berlusconi védőügyvédei által benyújtott igazolásokkal az ügyészség nem elégedett meg, hanem kérte a vádlott egészségi állapotának azonnali ellenőrzését.

Berlusconi február 22. óta gyengélkedik, már pártja választási kampányzáró gyűlésén sem vett rész Nápoly főterén.
Szembántalmai miatt nem jelent meg a per március 8-i tárgyalásán sem. Akkor a bíróság külön orvosi vizsgálatot rendelt el és a kijelölt szakértők nem tartották indokoltnak a kórházi beutalást. Berlusconi védőügyvédje, Nicolo Ghedini úgy reagált, hogy az ügyészség "üldözi" Berlusconit, akinek még "azt se engedik meg, hogy beteg legyen".

Korábban Berlusconi a februári választási kampány miatt kérte a per márciusra való halasztását, amire a bíróság igent mondott.

A Ruby-per utolsó tárgyalási napjairól van szó: az ítélet március 18-án várható. A 2011-ben kezdődött ügyben a 77 éves Berlusconit kiskorú prostitúcióra való kényszerítésével vádolják. Berlusconi tavaly októberben önként nyilatkozott a bíróságon, azt hangoztatva, hogy soha nem volt szexuális kapcsolata Szívtipró Rubyval. Az idén 21 éves, marokkói Karima El Mahroug négy évvel ezelőtt 14 alkalommal lépett fel az akkori kormányfő Milánóhoz közeli villájában.

Berlusconi kérésére elmaradt a PdL híveinek a kórház előtt tervezett demonstrációja az ügyészség ellen.

A PdL azonban március 23-ra országos megmozdulást tervez Rómában az igazságügyi reformért.

Berlusconit március 7-én a Bnl-Unipol perben egy évre ítélte a milánói bíróság nyomozati titok megsértéséért.
Olasz sajtóértesülések szerint Berlusconi a San Raffaele kórház 200 négyzetméteres luxus kórtermében folyamatosan egyeztet pártja vezetőivel a közelgő kormányalakításról.