Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Legalább 84-en meghaltak, több mint 50-en megsérültek, 120-an kerültek sokkos állapotba, a Le Figaro szerint 18 ember állapota életveszélyes, 31-en súlyos sérülésekkel kerültek kórházba. Egy gyerek is meghalt a gázolásban.

Az AFP helyszíni tudósítója szerint a fehér teherautó teljes sebességgel hajtott a tömegbe, és közel két kilométeren át cikkcakkban ment az emberek között.

A rendőrség bejelentette, hogy a sofőrt lelőtték. Az AP-nek egy szemtanú azt mondta, hogy a férfi még vezetés közben rálőtt a menekülő emberekre, mielőtt a rendőrök megállították. A teherautó szélvédőjén több lövésnyomot is látni.

A Nice-Matin úgy tudja, hogy a támadó egy 31 éves, tunéziai származású nizzai férfi volt, legalábbis ez derül ki a helyszínen talált személyiből. Rendőrségi források azonban jelezték, hogy a támadó azonosítása még folyamatban van. Az iTélé szerint a személyiben szereplő férfi ismert volt a hatóságok előtt, de csak kisebb bűncselekményekért, a titkosszolgálatok látókörébe nem került korábban - írja az Index.

Egy rendőrségi forrás szerint a tettest nyilvántartották különböző köztörvényes bűncselekmények elkövetése miatt, de a hírszerzési szolgálatok nem ismerték. A rendőrség egyelőre annyit erősített meg, hogy az említett férfi igazolványát találták meg a tömeges gázoláshoz használt teherautóban.

A belügyminisztérium egyelőre vizsgálja, hogy lehettek-e a sofőrnek társai, akik esetleg szökésben vannak. A teherautóban fegyvereket, robbanószereket és gránátokat találtak.

A környéket lezárták a Masséna tér körül. A hatóságok azt kérték, hogy mindenki maradjon otthon, mert rendőri akció van folyamatban. A helyszín felett helikopterek köröznek.