A török miniszterelnök megszólalt a lelőtt géppel kapcsolatban

A török miniszterelnök szerint Törökország együttműködik Oroszországgal az orosz vadászgép lelövése nyomán támadt feszültségek enyhítéséért.
MTI, 2015. november 27. péntek, 14:21
Fotó: MTI/EPA

Ahmet Davutoglu a The Times napilapbann hangsúlyozta: nem irányult és továbbra sem irányul egyetlen adott ország ellen az a tény, hogy Törökország "saját légterében" lelőtt egy "azonosítatlan" repülőgépet. A török fél az érvényes szabályok alapján járt el felségterülete integritásának védelmében.

A török felségterület védelmét szolgáló intézkedések változatlanul érvényben vannak, de Törökország kész együttműködni szövetségeseivel és Oroszországgal is a feszültség mérséklése végett. Ahmet Davutoglu szerint ugyanakkor nem szabad hagyni, hogy a figyelem elterelődjék arról az ügyről, amely egyesíti a nemzetközi közösséget, mert ennek egyetlen nyertese az Iszlám Állam és a szíriai rezsim lenne. A dzsihadista szervezet és a szíriai rezsim "szimbiózisszerű kapcsolata" tartja ugyanis mindkettőt életben - fogalmazott a török miniszterelnök.

Davutoglu szerint a halált bálványozó, az életet elvető Iszlám Államnak semmi köze a valláshoz, és a muszlim világnak többet kell tennie és többet is fog tenni ennek bemutatására. A párizsi, az ankarai, a bejrúti merényletek, valamint az Egyiptom felett felrobbantott orosz utasszállító repülőgép elleni terrortámadás kitervelőinek célja a menekültek iránti együttérző hozzáállás, valamint a Nyugaton honos, vallások közötti harmónia meggyengítése.

Ha a politikai közbeszédet menekültellenes, muszlimellenes és antiszemita hangok uralják el, az aláássa Európa képességét az összes vallás és kultúra iránti tolerancia ápolására. Törökország azokhoz tartozik, akik az Európáról alkotott humánus elképzelést védelmezik; ezt az elkötelezettségét tükrözi felvételi kérelme az Európai Unióba, és azok a megoldások is, amelyeket a menekültválságra alkalmaz.

A török miniszterelnök szerint az Iszlám Állam elleni közös fellépés, amelyben szerepet kap az Egyesült Államok, az Európai Unió és Oroszország, elhozhatja és el is hozza majd a fordulatot.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

isabella, 2015.11.27 17:46

Ezeknek a kiskatonáknak parancsot adnak és menniük kell, ráadásul Oroszországban mindenkinek kötelező katonának lenni 5 évig, ha jól tudom. El tudom képzelni, hogy a rakétával eltalált repülőgépből kiugró személyzet mit érezhetett, és főleg akkor, amikor rájött, hogy egy élő céltábla. Menjen oda Davutoglu ennek a halott pilótának az édesanyjához, és magyarázza el neki, hogy hátulról miért lőtték le, miért lőtték "hátba". Nem baj Davutoglu akárhogyan is hívják az istenedet egyszer neked is mindenért felelned kell, ott fogsz állni a Jóisten színe előtt, és rá fogsz jönni, hogy csak egy van!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Vote, 2015.11.27 14:48

A tetve törökök veszik meg az ISIS olaját, szóval ne pofázzon.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html