A törököket magasztalja a magyar nagykövet

Különleges gesztussal kedveskedik az ankarai magyar nagykövetség a vendéglátó Törökországnak jó példát adva arra, hogy a budapesti kormány valójában nem lát fenyegetést a muszlim vallásban, sőt nagyra tartja annak kulturális értékeit, amelyekből erőt merít.
Komócsin Sándor, 2018. május 18. péntek, 16:20
Fotó: MTI Fotó

Törökország jelentősen hozzájárul Európa és Magyarország biztonságához. Ezt a megjegyzést emeli ki címében a török állami hírügynökség, az Anadolu Agency (AA) hírportálja abból az interjúból, amelyet Magyarország nagykövete, Kiss Gábor adott a sajtóorgánumnak. A bevezető szerint a magyar diplomata elismeréssel nyilatkozott arról, hogy Törökország háborúban elüldözött, hontalanná vált millióknak segít fittyet hányva az ezzel járó ezernyi veszélyre.

Ezt a megjegyzést háromszor ismétlik el négy bekezdésen belül, közbeiktatva, hogy az ankarai magyar nagykövet szerint Magyarország mindezért tisztelettel és csodálattal adózik Törökországnak. Ezt követően a cikkből is kiderül, amit a cím kiemel, nevezetesen hogy a budapesti kormány álláspontja szerint Törökország jelentősen hozzájárul Európa és Magyarország biztonságához.

Összefonódó jövő

Ebből logikusan következik a következő megjegyzés, amely szerint a magyar vezetés előtt világos, hogy Törökország és Európa jövője összefonódik. Az AA portálja ezt követően emlékeztet arra, hogy Törökország jelenleg 3,5 millió menekültet lát vendégül, többet, mint a világ bármely országa.

Szíria éppen hogy csak elkezdett kilábalni pusztító polgárháborújából az elmúlt időszakban, amely 2011-ben kezdődött. Az eltelt hét évben több százezer ember vesztette életét és milliókat üldöztek el otthonukból, akik közül nagyon sokan Törökországban leltek menedéket.

Különleges iftár

A nagykövet arról is beszélt, hogy idén immáron harmadik alkalommal rendez a magyar követség iftár estebédet. A ramazáni böjtnapot befejező "lakoma" a ramazáni harminc nap mindegyik estéjén naplementekor kezdődik - derül ki a Pallas Nagylexikon szócikkéből. Kezdetét ágyúlövéssel jelzik a böjtölő mohamedánok örömmel váltanak át a böjtről az éjjeli vidámságra.

Kiss elmondása szerint a nagykövetség vezetői és munkatársai török barátaik iránti szeretetük és tiszteletük jeléül vették át ezt a hagyományt. Az európai diplomáciai képviseletek közül valószínűleg csak a magyaron tartanak iftárt. A felolvasások a Koránból és a vallási zene hallgatása fontos szerepet játszik a Ramadánban - tette hozzá a nagykövet.

A Ramadán a befelé fordulás és a jövőre készülés az emberek életében, segít abban, hogy békében éljenek egymással. Ebből a diplomaták is támogatást meríthetnek, akik egyik legfontosabb feladata, hogy erősítsék az emberek közötti bizalmat. A nagykövetségen tartott iftár egyik célja is az, hogy erősítse a bizalmat Törökország és Magyarország között.

A fotó forrása: MTI Fotó/Koszticsák Szilárd.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Nekemnemezkell, 2018.05.18 16:59

Nem vagytok normálisak! beteg banda! perverz állatok vagytok!
M i a francot, csináljon a magyar kormány egy muszlim országban? Jézus szíve körmenetet? Úrvacsorát?
Nyilván egy olyat, ami az ottaniaknak megfelel! S nektek az a lényeg, hogy "muszlim" ünnepséget, egy muszlim országba? Nem muszlim ünnepséget, kretének, hanem egy muszlim ünneppel egybe eső, a muszlimok szokásait betartó vacsorát ( fogadást!) ad a magyar diplomácia! Ha Magyarországon Karácsonykor adna muszlim szokásoknak megfelelő, valamit, az lehetne felháborító! De ez így? Sötét gazemberek, hírhamisítók!
Félkegyelműek!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html