"A történelem Németországot olyan feladattal ruházta fel, amely nem könnyen teljesíthető"

A Világbank elnöke szerint Németországnak kell Európát kivezetnie a válságból.
MTI-Eco, 2012. június 15. péntek, 08:11
Fotó: Napi.hu

Egy helyi idő szerint csütörtök esti washingtoni rendezvényen az amerikai Robert Zoellick ennek kapcsán Németország történelmi feladatáról beszélt. "A történelem Németországot olyan feladattal ruházta fel, amely nem könnyen teljesíthető" - fogalmazott a nemzetközi pénzügyi szervezet vezetője. A Világbankot 2007 júliusa óta vezető Zoellick szerint ugyanakkor Berlinnek nincs más választása, csak az, hogy Európa vezető gazdasági hatalmaként kamatoztassa befolyását. A válság megoldásával kapcsolatos döntéseket csakis az európaiak hozhatják meg, és Németországnak vállalnia kell a vezető szerepet - tette hozzá.

A Világbank vezetője egyúttal támogatásáról biztosította a takarékossági, illetve konszolidációs politikát célzó német követeléseket. Annak a nézetnek adott hangot, hogy a németeknek igazuk van, amikor a pénzügyi konszolidáció és a szerkezeti reformok szükségességét hangsúlyozzák.

Zoellick szerint továbbra is széles a megoldások lehetősége, egyedül a pénz azonban nem elegendő. Az olyan országoknak viszont, mint Spanyolország vagy Olaszország, a komoly reformokhoz szükségük van nemzetközi támogatásra - jelentette ki.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

obsi, 2012.06.15 10:17

Merkel már így hívja fel Adolf Lagarde-t:
Sieg Heil!
Heil Lagarde!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

obsi, 2012.06.15 09:44

Lagarde aki megszégyenítette Adolf Hitler emlékét.
A Mein Kampf könnyed esti mese megszólalásai után.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html