A Trump-toronyban helyeznék el Trump katonai kíséretét

Amerikai sajtóhírek szerint a Pentagon a New York-i Trump-toronyban bérelne helyiséget Trump elnök személyes katonai kísérete tagjainak és felszereléseiknek, akkor, amikor az elnök éppen New Yorkban tartózkodik - adta hírül az MTI.
Szepesi Anita, 2017. február 8. szerda, 22:13
Fotó: MTI/EPA

Az amerikai elnököt állandóan katonák kísérik, s köztük vannak azok, akik lehetővé teszik egy esetleges nukleáris csapás bármikor történő megindítását. James Brindle alezredes, a Pentagon (védelmi minisztérium) egyik szóvivője szerint elengedhetetlen, hogy az elnököt segítő kíséret és felszerelése számára helyiséget béreljenek New Yorkban akkor, amikor az elnök a lakásában tartózkodik.

Donald Trump felesége és tízéves kisfia a tanév végéig New Yorkban tartózkodik, s majd csak nyáron költözik be a Fehér Házba. Addig az elnök rendszeresen hazatér a Trump-toronyban lévő, három szintet elfoglaló otthonába. A Pentagon illetékesei jelezték: a korábbi elnökök magánrezidenciái mellett is kellett már bérelniük helyiséget.

Mindazonáltal a minisztérium nem kívánt további részletekkel szolgálni. A CNN hírtelevízió szerint egy emelet évi bérleti díja a Trump-toronyban mintegy másfélmillió dollár lehet.

HOZZÁSZÓLÁSOK