A vártnál is jobban zsugorodhat a görög gazdaság

A görög gazdaság jóval nagyobb mértékben zsugorodhat az idén, mint ahogy azt az országnak hitelezők várják.
MTI-Eco, 2012. július 24. kedd, 15:58
Fotó: Napi.hu

Antonisz Szamarasz miniszterelnök ma azt mondta, hogy a hazai össztermék (GDP) több mint 7 százalékkal zsugorodhat az idén, és ezzel együtt már 20 százalék a gazdasági visszaesés öt év alatt. A kormányfő reményei szerint azonban 18 hónapon belül már növekedésnek indul a gazdaság.

A Görögországnak hitelező trojka (a Nemzetközi Valutaalap, az Európai Bizottság és az Európai Központi Bank) legutóbbi előrejelzésében 4,7 százalékos idei gazdasági visszaesésre számított. A görög miniszterelnök azt is mondta, hogy a jelenlegi 24 százalék körüli munkanélküliséget tíz százalékra akarja leszorítani négyéves megbízatásának végére.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Attila99, 2012.07.24 16:58

Mégis mitől nőne a görög GDP? Az egyre jobban zsugorodó kereslettől, az egyre növekvő hitelektől, a növekvő munkanélküliségtől, a kilátástalan helyzetben lévő gazdaságpolitikától, az IMF-EU kizsákmányoló rendszerétől? Jól elbarmolták azt az országot és miután nem tudnak több pénzt kivenni belőle, így eldobják, mint a szaros rongyot. Ennyi volt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

SzaszaG, 2012.07.24 16:39

Sorban jönnek a meglepetések.... :D IMF program mindenhol ehhez vezet.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html