Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az év első hónapjában szezonális kiigazítással 4,9 százalékkal bővült az előző havihoz képest a tartós fogyasztási cikkek megrendelése, ami az utóbbi tíz hónap legmagasabb értékét jelenti. Decemberben a felülvizsgált adatok szerint a korábban közölt 5 százaléknál kisebb mértékben, 4,6 százalékkal esett a rendelésállomány.

A The Wall Street Journal által megkérdezett szakértők 2,5 százalékos növekedést vártak januárra.

A statisztika a legalább hároméves használatra tervezett cikkeket, például hűtőszekrényeket, vagy repülőgépeket érti tartós fogyasztási cikk alatt.

A Census Bureau adatai szerint a tartós fogyasztási cikkek megrendelései a hadiipari cikkek nélkül 4,5 százalékkal nőttek januárban az előző havi 2,5 százalékos csökkenés után.

A közlekedési cikkeket nem számítva 1,8 százalékkal bővült a rendelésállomány a decemberi 0,7, illetve a novemberi 0,5 százalékos visszaesés után.

A feldolgozóipar kibocsátása stabilan növekedett, miközben a foglalkoztatottság 2013. augusztusi szintre emelkedett a szektorban. Mindazonáltal elemzők óva intettek attól, hogy egy hónap eredményei alapján messzemenő következtetéseket vonjon le bárki. Az amerikai hazai össztermék 12 százalékét megtermelő ágazatra ugyanis nyomást gyakorol az erős dollár, a gyenge külföldi kereslet és az olajipari cégek tőkeberuházásainak visszafogása.