A vártnál jobb munkaerőpiaci adatok az USA-ból

Februárban a várt 150 ezer helyett 198 ezerrel nőtt a foglalkoztatottság az Egyesült Államokban, a januári statisztikát pedig felfelé korrigálták - derül ki az ADP adataiból.
portfolio.hu, 2013. március 6. szerda, 15:17
Fotó: Napi.hu

A februári foglalkoztatottsági adatok felülmúlták az elemzők várakozásait. A várt 150 ezer helyett 198 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma, a bontásból azonban jól látszik, hogy a feldolgozóiparban és az építőiparban továbbra is kevés az új munkahely (a feldolgozóiparban 9, az építőiparban 21 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma januárhoz képest).

Egy másik bontás szerint nagyjából egyenlő arányban hoztak létre új munkahelyeket a kis-, a közepes-, és a nagyvállalatok: alkalmazottaik száma 77, 65, illetve 57 ezerrel nőtt januárhoz képest. A januári adatot felfelé korrigálták, 192 ezerről 215 ezerre.

Az átfogó foglalkoztatottsági és munkanélküliségi statisztikákat pénteken teszi közzé az amerikai munkaügyi tárca. Az elemzők 165 ezres foglalkoztatottság-bővüléssel számolnak a mezőgazdaságon kívüli szektorokban és változatlan (9,2 százalékos) munkanélküliséget várnak.

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

laatoo, 2013.03.06 18:17

Ettől sokkal nagyobb a munkanélküliség! Ez az úgynevezett U3 (headline ráta) statisztikai ráta. Az rendszerből kiesett (1 éven túli) U6 ráta szerint jóval 16% felett van a munkanélküliség.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html