A vártnál kisebb lehet az orosz visszaesés

Októberben 0,1 százalék volt az orosz gazdaság teljesítményének havi növekedése szezonálisan kiigazítva - közölte Alekszej Uljukajev orosz gazdaságfejlesztési miniszter szerdán.
Inforádió, MTI, 2015. november 18. szerda, 08:57
Fotó: MTI/EPA

Szeptemberben a GDP nagyobb ütemben, 0,3 százalékkal nőtt havi összevetésben. Alekszej Uljukajev azt mondta, hogy várakozása szerint idén a gazdaság a minisztériuma által eddig várt 3,9 százaléknál némileg kisebb mértékben zsugorodik.

Az orosz GDP 4,1 százalékkal zsugorodott a harmadik negyedévben az előző negyedévi 4,6 százalékkal szemben. Az adat azzal biztat, hogy az ország túljutott a recesszió mélypontján, de a fellendülés lassú és törékeny lesz - vélik elemzők.

Az orosz gazdaságot súlyosan érinti a nyersanyagárak esése, és nehézségeket okoznak az ukrajnai konfliktus miatt elrendelt nyugati szankciók is. Az olaj ára alig több mint egy év alatt 60 százalékkal zuhant, és szerda reggel már csak 44 dollár körül jegyezték a globális referenciaminőség, a Brent hordóját. A Capital Economics egy korábbi tanulmányában kimutatta, hogy minden 10 dollárnyi olajáresés 25 milliárd dollárral csökkenti az exportbevételeket és 20 milliárd dollárral a költségvetés bevételeit.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

antisoros, 2015.11.18 15:53

..a ballib már fél éve temette az oroszokat ..,megint hülyék voltak a bérkommentelők ...!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html