A vártnál nagyobb ütemben csökkent az amerikai ipari termelés

Az amerikai jegybank szerepét betöltő szövetségi tartalékbankrendszer (Federal Reserve) csütörtökön kiadott jelentése szerint szezonális kiigazítással 0,4 százalékkal zsugorodott az ipari termelés havi összevetésben a júliusi 0,6 százalékos növekedés után. Tavaly augusztushoz képest még nagyobb mértékben, 1,1 százalékkal csökkent az ipari termelés.
MTI-Eco, 2016. szeptember 15. csütörtök, 17:20
Fotó: Stocksnap

A The Wall Street Journal által megkérdezett elemzők kisebb mértékű, havi szinten 0,3 százalékos visszaesésre számítottak augusztusról.

Az ipari kapacitások kihasználtsága 0,4 százalékponttal 75,5 százalékra csökkent augusztusban, miközben elemzők csak 0,2 százalékpontos mérséklődést vártak. A kapacitáskihasználtsági ráta 4,5 százalékponttal alacsonyabb a történelmi átlagnál.

Az alágazatok közül a kulcsfontosságú feldolgozóipar termelése az előző hónaphoz képest 0,4 százalékkal csökkent a júliusi 0,4 százalékos bővülés után. A közművek termelése 1,4 százalékkal zsugorodott, a bányaiparé viszont 1,0 százalékkal emelkedett az év nyolcadik hónapjában.

HOZZÁSZÓLÁSOK