Kedden hajnalban teszi közzé a HSBC a kínai előzetes decemberi feldolgozóipari indexét. A mutató 50 pont alá eshet, ami már a kínai gazdaság lassulását jelezheti (49,8 pont a várakozás).

A Bank of England délelőtt beszámol legújabb banki stressztesztjének eredményéről, majd a jegybankelnök ismerteti a jegybank pénzügyi stablilitási jelentését.

Az eurózónát érintően a Markit intézet 10 órakor közli az előzetes decemberi euróövezeti, a német és a francia szolgáltatóipari- és feldolgozóipari indexeit.

Németországban a ZEW intézet 11 órakor publikálja a németországi gazdasági kilátások megítélését tükröző decemberi hangulatindexét, amely 11,5 pontról 20 pontra növekedhet.

Kedden tartja idei utolsó kamatdöntő ülését a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsa. Az elemzők arra számítanak, hogy a jegybank nem változtat a jelenleg történelmi mélyponton, 2,1 százalékon álló alapkamaton. A novemberi ülésen a testület tagjai egyhangúlag a kamattartás mellett szavaztak.

Az Államadósság Kezelő Központ 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukciót tart, 20 milliárd forint tervezett mennyiségben.

Délután fél háromkor az Egyesült Államokban a kereskedelmi minisztérium adatokat publikál a novemberben elfogadott építési engedélyek számáról, valamint a megkezdett házépítésekről .