Pénteken délelőtt Magyarországon a statisztikai hivatal az ipari termelői árak márciusi alakulásáról és a lakásépítések, építési engedélyek első negyedéves helyzetéről számol be. Utóbbi esetén nagy csodák nem várhatók, tavaly 35 százalékkal estek a kiadott engedélyek 2009-hez képest.

Itthon még a Magyar Nemzeti Bank publikál néhány statisztikát: megismerhetjük a hitelintézeti mérlegek és a háztartási és vállalati kamatlábak alakulásáról szóló márciusi statisztikákat.

Az eurózónából valóságos adatesőre lehet számítani: számos bizalmi indexet, munkanélküliségi adatokat, és fogyasztói árindex statisztikát publikálnak délelőtt. A legfontosabb közülük az utóbbi: a várakozások szerint áprilisban 2,7 százalékkal drágult az élet éves alapon az eurózónában szemben az egy hónappal ezelőtti 2,6 százalék után. A munkanélküliség márciusi adatai vélhetően hasonlóan a korábbi hónaphoz 9,9 százalékos rátáról fognak szólni. A bizalmi indexek esetén pedig publikálnak üzleti klíma, fogyasztói bizalmi, szolgáltatási és feldolgozóipari mutatókat is.

Az Egyesült Államok makronaptára sem marad üres pénteken. A nap talán legfontosabb mutatója a Michigani Egyetem bizalmi indexe lesz, itt a várakozások szerint 70 pont várható a korábbi 69,6 pont után. Ezen kívül lakossági adatokat - jövedelmek, fogyasztási kiadások - publikálnak a tengerentúlon.