Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Köztársasági Elnöki Hivatal által az MTI-hez eljuttatott részvéttáviratban Áder János azt írta: mély megrendüléssel értesült a Brazília délkeleti részét sújtó, sok emberéletet követelő és nagy károkat okozó zagykatasztrófáról, amelyben több százan eltűntek.

A tragédia híre megrázta Magyarországot, mely 2010-ben maga is hasonló csapást volt kénytelen elszenvedni - írta az államfő a kolontári vörösiszap-katasztrófára utalva.

Áder János honfitársai és a maga nevében őszinte részvétét fejezte ki mindazoknak, akik szeretteiket vagy hozzátartozóikat veszítették el a pusztító iszapáradatban, a sérülteknek pedig mielőbbi felgyógyulást kívánt. Tudatta azt is, hogy a helyreállítási munkálatokban szükség esetén Magyarország kész közreműködni.

Brazília Minas Gerais államában pénteken omlott le a Vale SA bányavállalat zagytározónak fala. A kiömlő iszap mintegy 150 méter széles, több kilométer hosszú folyamot hozott létre.

Hivatalosan eddig 34 ember holttestét találták meg, 23-an kórházba kerültek, de még több száz áldozat heverhet az iszapáradat alatt. A tulajdonos Vale SA bányavállalat szombaton közreadott listája szerint még mintegy 250 emberről nem tudnak.

A mentést helyi idő szerint a vasárnap reggel órákban folytatják. A tűzoltók abban reménykednek, hogy egy elöntött autóbuszban és vonatban még lehetnek túlélők.