Bejött a szlovákoknak az adócsel

Szlovákiában látványosan megugrott az egyszemélyes kft.-k száma egy adóváltozásnak köszönhetően
Barabás Júlia, 2018. november 30. péntek, 17:12
Fotó: Pixabay

Idén eddig közel 17,5 ezer korlátolt felelősségű társaságot (kft.) hoztak létre Szlovákiában, amelyek közöl majdnem 12,5 ezret egy magán- vagy jogi személy alapított - adta hírül a pozsonyi Új Szó.

Ezzel az egyszemélyes kft.-k aránya meghaladta a 71 százalékot, míg hét évvel ezelőtt a 65 százalékot sem érte el ez az arány - derül ki a Bisnode nemzetközi cégminősítő társaság adataiból.

Az előző Fico-kabinet 2014-től vezette be a társasági minimáladót, amelyet minden vállalatnak, így a veszteségeseknek is fizetniük kellett. Emiatt ezt az adónemet az akkori ellenzék veszteségadónak keresztelte.

A cégek mostani látványos gyarapodása annak köszönhető, hogy Szlovákia az idei év elejétől búcsút intett a minimáladónak. Szakértők szerint ennek a köztehernek köszönhetően csökkent a veszteséges cégek aránya 42-ről 32 százalékra.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2018.12.01 04:54

Az ostoba, debil politikusoknak talán lassan feldereng, hogy minél alacsonyabbak az adók, annál több az adóbevétel és fordítva. Magas adók, magas adóelkerülés, feketegazdaság, alacsony adóbevétel.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html