Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Itt az ideje, hogy a német átlagemberek elnyerjék kemény munkájuk jutalmát - mondta Peter Ramsauer, a kormányzó kereszténydemokrata párt (CDU) politikusa, a Bundestag gazdasági bizottságának elnöke. A fő érv, hogy többek között a magas adók miatt maradt erőtlen a fogyasztás Németországban, dacára annak, hogy elfogadható a GDP növekedése és rekordalacsony szintre süllyedt a munkanélküliség.

Az adóterhek folyamatos növelése az egyik oka annak, hogy gyenge a fogyasztás - mondta Dirk Schumacher, a Goldman Sachs közgazdásza. Az OECD 34 tagállamából Németországban volt a második legmagasabb 2013-ban a munkát terhelő adók szintje.

Elég pénz van a költségvetésben, amelyet vissza lehetne osztani, hogy fellendüljön a fogyasztás - mondta Thilo Schaefer, az IW gazdaságkutató intézet munkatársa.

Miközben Franciaországban néhány hete 54 milliárd eurós megszorító csomagot jelentettek be, hogy elejét vegyék a költségvetési hiány elszabadulásának, Németországban 2012 óta egyensúlyban van az államháztartás. A munkanélküliség csökkenésével egyre magasabbak az adóbevételek, és a cél az, hogy a tavalyi 78 százalékról négy éven belül 65 százalékra mérsékeljék az államadósság szintjét a GDP arányában.