Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Bronislaw Komorowski lengyel elnök aláírta azt a törvénymódosítást, ami az elemzők szerint áttörést jelent a parasztok számára - írta a vezető varsói gazdasági napilap, a Gazeta Prawna.

Ennek értelmében jövő év január 1-től nemcsak a maguk és családtagjaik által megtermelt alapanyagokat, de az azokból készített feldolgozott élelmiszert - sajtot, kolbászt, füstölt árut, dzsemet - is árusíthatnak, ami új lehetőségeket nyújt a kisparaszti gazdaságoknak. Ezt nem kötelesek gazdasági tevékenységként bejelenteni, és évi 7 ezer zloty, közel 600 ezer forint értékig adómentes, efölött a bevétel után igen magas, évi 150 ezer eurós értékhatárig csupán 2 százalékos személyi jövedelemadót kell fizetniük.

A vezető lengyel gazdasági hírportál, a Money.pl által megkérdezett szakértők üdvözölték e jó irányba tett lépést, azonban mint rámutattak, még számos részletkérdés tisztázatlan. Mások úgy vélték, az élet valójában már túllépett a törvényen, a gazdák már régóta kereskednek saját termékeikkel, bár az nem mindegy, hogy eddig ezért súlyos büntetés fenyegette őket.