Nem gondolná, mit akar a gyerek karácsonyra!

A gyerekek és a szülők elképzelései nem találkoznak azzal kapcsolatban, mit szeretnének az előbbiek karácsonyra - derül ki egy szlovákiai felmérésből.
Barabás Júlia, 2018. december 6. csütörtök, 07:17
Fotó: Pixabay

A gyerekek kívánságai és a szülők elképzelései többnyire nem egyeznek az előbbiek karácsonyi ajándékával kapcsolatban - derült ki a Szlovák Takarékpénztár legfrissebb felméréséből, amelyet a pozsonyi Új Szó idéz.

Az általános iskolák alsó tagozatosai közül legtöbben a mobiltelefont szeretnének, míg a felső tagozatosok inkább márkás ruhákra és sportcipőkre vágynak. A középiskolások körében már egyértelműen a készpénz dominál. Kozmetikai cikkekre, társasjátékra vagy könyvre a gyerekek alig tizede vágyik.

Eközben a szülőknek tizede tervezi készpénzzel meglepni a gyermekét, rábízva, hogy mit vesz magának. Nagyjából hasonló az aránya azoknak is, akik mobiltelefont szánnak gyerekeiknek a karácsonyfa alá. Csaknem a harmaduk a ruházatra, az ötödük valami praktikus ajándékra esküszik.

A felmérésből az is kiderül, hogy a felnőttek 42 százaléka idén több mint 250 eurót (80 ezer forint), 36 százaléka pedig 100 és 250 euró közötti összeget szán az ajándékvásárlásra.

HOZZÁSZÓLÁSOK